Metsästysmajan kunnostus (MAJA) -hanke

 

Ristinpohjan metsästysseuralla on 1990 –luvun alussa talkootyöllä ja lahjoitusvaroin rakennettu metsästysmaja, joka on seuran jäsenten, maanomistajien, Kaatamon seudun vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sekä muiden toimijoiden käytössä. Metsästysmajan takka, puuhella, keittiökaapistot ja lattia olivat huonokuntoiset.

 

Metsästysseura sai rahoitusta majan kunnostamiseen Joensuun seudun Leader-yhdistykseltä, ELY-keskukselta ja Euroopan Unionin maaseuturahastolta. Majan kunnostamisen kustannusarvio oli 18.900 euroa, josta avustuksen osuus on 50 %.

 

Hanke toteutettiin pääosin talkootyönä, materiaalit kilpailutettiin. Talkooajankohdista ilmoitettiin seuran jäsenille sähköpostilla ja tekstiviesteillä. Muutoin talkoista ilmoitettiin tällä nettisivulla kohdassa Ristinpohjan Metsästysseura sekä ilmoitustaululla. Kaikki halukkaat olivat tervetulleita talkoisiin.

 

Hankkeen tavoitteena on säilyttää kustannuksiltaan edullinen kokoontumis– ja juhlapaikka, joka on pääasiassa paikallisten, mutta myös alueen ulkopuolisten henkilöiden käytettävissä. Hanke pyrkii lisäämään alueen yhteisöllisyyttä ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä sekä edistää liikunta-,

luonto– ja metsästysharrastusta.

 

MAJA-hanke on rakentamisen osalta valmis

 

Metsästysmajan takka, puuhella, lattia ja keittiökaapistot ovat uusittu.

 

Lattian purkuvaiheessa ilmeni, että lattian maapohjasta puuttui kosteuden nousua rajoittava kapillaarisora. Sorastuksen yhteydessä rossipohjan ilmanvaihtoa parannettiin asentamalla ilmastointiputket ja suurentamalla tuuletusreikiä.

 

Uusi takkaleivinuuni ja puuhella ovat valmiit. Keittiökaapistot on uusittu syyskuun alkupuolella.

 

Hanke eteni suunnitellusti aikataulussa. Talkoisiin osallistui ilahduttava määrä henkilöitä.

 

Kunnostuksen jälkeen maja on ollut jo kovassa käytössä. Siellä on pidetty mm. Markun muistohaukut ja perinteinen Rajajahti, johon osallistui hirvenmetsästysseurueita Liperin länsiosasta ja Heinäveden itäosasta. Majan kunnostamista juhlitaan hirvipeijaisissa 19.11.2017.

 

Loppuvuoden aikana saatetaan hankkeeseen liittyvät paperityöt valmiiksi.

 

Kuvia hankeen etenemisestä

 

Linkki kuviin tästä.

 

 

 

”Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”

 

 

 

<< Linkki metsästysseuran sivulle

 

<< Linkki etusivulle