Metsästysmajan kunnostus (MAJA) -hanke

 

 

Ristinpohjan metsästysseura omistaa 1990 –luvun alkupuolella lahjoitusvaroin ja talkootyöllä rakennetun metsästysmajan, jonka takka, leivinuuni, lattia ja keittiökaapistot olivat huonokuntoiset. Maja on käyttökustannuksiltaan edullinen ja se on laajalti seuran jäsenten, maanvuokraajien ja kyläläisten käytössä eri tapahtumien järjestämistä varten. Suurin yksittäinen tapahtuma on vuosittain majalla järjestettävät hirvipeijaiset.

 

Joensuun seudun Leader-yhdistys ja ELY-keskus ovat myöntäneet tukea metsästysmajan kunnostukseen.

 

Hankkeessa kunnostettiin takka ja puuhella rakentamalla uusi takkaleivinuuni ja uusi puuhella. Lattia kunnostettiin rakentamalla uusi lattia ja keittiökaapiston tilalle hankittiin uudet kaapit ja työtasot. Hankinnoista, joiden arvo oli 2.500 euroa tai yli, pyydettiin kirjalliset tarjoukset vähintään kolmelta toimittajalta. Kaikissa kilpailutuksissa valituksi tuli halvimman tarjouksen tehnyt.

 

Rakentaminen tehtiin soveltuvin osin talkootyönä. Talkootyötunteja kertyi arvioitua enemmän erityisesti lattian sekä takkaleivinuunin ja puuhellan rakentamisessa. Hankesuunnitelmasta poiketen metsästysmajan rossipohjaa jouduttiin korjaamaan kappilaarisoralla ja tuuletusputkistolla, myös tuuletusluukkuja suurennettiin.

 

Hankkeesta ja sen etenemisestä tiedotettiin seuran nettisivuilla. Talkoista ilmoitettiin lisäksi alueen ilmoitustauluilla, seuran jäsenille tekstiviesteillä ja sähköpostilla. Paikallislehti Kotiseutu-Uutinen uutisoi hankkeesta syyskuussa. Syksyn aikana metsästysmajalla järjestettiin eri tilaisuuksia, joiden alussa esiteltiin majan kunnostamista.

 

Hankkeen tavoitteena on säilyttää kustannuksiltaan edullinen kokoontumis– ja juhlapaikka, joka on pääasiassa paikallisten, mutta myös alueen ulkopuolisten henkilöiden käytettävissä. Hanke pyrkii lisäämään alueen yhteisöllisyyttä ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä sekä edistää liikunta-,

luonto– ja metsästysharrastusta.

 

Hanke eteni suunnitellusti aikataulussa. Talkoisiin osallistui ilahduttava määrä henkilöitä.

 

Kunnostuksen jälkeen maja on ollut jo kovassa käytössä. Siellä on pidetty mm. Markun muistohaukut ja perinteinen Rajajahti, johon osallistui hirvenmetsästysseurueita Liperin länsiosasta ja Heinäveden itäosasta. Majan kunnostamista juhlittiin hirvipeijaisissa marraskuussa.

Hankeen toteuttamisaika oli 1.5. - 19.11.2017.

 

Kuvia hankeen etenemisestä

 

Linkki kuviin tästä.

 

 

”Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”

 

 

 

<< Linkki metsästysseuran sivulle

 

<< Linkki etusivulle